چهارشنبه ۲۲ خرداد ۹۸ ۱۸:۴۲ ۱۶ بازديد
رازيانه يك گياه بومي در منطقه مديترانه و معروف به يونان باستان است. يونانيان باستان از تمام قسمت هاي گياه مانند پياز، گلبرگ، ساقه، برگ و دانه ها براي اهداف آشپزي و دارويي استفاده مي كردند. رازيانه بدليل طعم غني يك گياه محبوب براي آشپزي در بسياري از كشورها است. با توجه به مزاياي بهداشتي، رازيانه معمولا باعث بهبود هضم و كاهش مشكلات گوارشي مي شود.
دانه رازيانه
- دانه هاي رازيانه و يا دقيق تر ميوه ها، غني از مواد مغذي شامل فلاونوئيدهاي روتين، كائمفرول و كوئرستين هستند كه از راديكال هاي آزاد جلوگيري كرده و آسيب اكسيداتيو به بافت ها را كاهش مي دهند.
- علاوه بر اين، كوئرستين داراي خواص ضد آلرژيك، ضد التهابي و ضد ويروسي است.
- دانه هاي رازيانه همچنين حاوي آنتول، يك روغن فرار است كه از خصوصيات استروژن انسان تقليد مي كند و خواص ضد التهابي و ضد سرطاني نشان مي دهد.
- از آنجايي كه آنتول يك فيتواستروژن است، دوزهاي بالا از دانه هاي رازيانه ممكن است رشد بافت پستان را افزايش داده و مقدار شير توليد شده در طي شيردهي را افزايش دهد.
- دانه رازيانه حتي به جلوگيري از نفخ شكم كمك ميكند؛ به همين دليل است كه در هند و كشورهاي اطراف بعد از غذا، دانه هاي رازيانه جويده مي شود.
ساقه و برگ رازيانه
ساقه و برگ رازيانه معمولا براي طعم دهي به سالاد، پاستا، گوشت و ماهي، به ويژه در يونان، ايتاليا، فرانسه و تركيه استفاده مي شود. ساقه هاي رازيانه در ظاهر و بافت شبيه به كرفس است، در حالي كه برگ هاي سبز آن شبيه شويد است.
- ساقه و برگهاي رازيانه منابع عالي ويتامين C و منابع بسيار خوب فيبر، پتاسيم، منگنز، اسيد فوليك و موليبدن هستند. به عنوان مثال، يك فنجان رازيانه خام حاوي حدود 11 ميليگرم ويتامين C است.
- علاوه بر اين، آنها منابع خوبي از نياسين، فسفر، كلسيم، منيزيم، آهن و مس هستند.
- در هند، برگهاي رازيانه و دانهها براي تقويت بينايي و بهبود هضم و نيز كاهش نفخ شكم و باد كردن مورد استفاده قرار ميگيرند.
...
ادامه متن را در لينك اصلي زير بخوانيد:
خواص و مضرات رازيانه براي تخمدان، كيست و نكات ديگر براي زنان